Gevulde koolbladeren met röstirondjes
1 uur bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de chorizo en de tomaat in kleine stukjes. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de chorizo met de tomaat en ui in 4 minuten gaar.
- Kook 4 koolbladeren 1 minuut in ruim water met zout en spoel direct af met koud stromend water. Herhaal dit eventueel met de andere 4 koolbladeren.
- Meng het gehakt met het chorizomengsel en zout en peper naar smaak in een kom. Vorm er 4 porties van zo’n 3 cm dik van.
- Wikkel elke portie gehakt in 1 koolblad. Draai de pakketjes een kwartslag en rol er eventueel nog een tweede koolblad om. Bind de koolpakketjes vast met een stukje keukentouw.
- Verhit in de koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de pijnboompitten goudbruin. Leg de koolpakketjes tussen de pijnboompitten. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Stoof de koolpakketjes in 20 minuten gaar. Bereid intussen de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven, airfryer of koekenpan.
- Schep de koolpakketjes met de jus op een schaal en leg er de röstirondjes bij.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 840 kcal
- 55 g vet waarvan 14 g verzadigd
- 47 g koolhydraten
- 32 g eiwit
- 7 g vezels
- 3,2 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen